De juiste zorg

Vanaf de 33e week kom ik op bezoek of doe ik een telefonische intake. We overleggen dan de wensen en de uren volgens landelijk indicatie protocol. Door mijn ervaring in vele verschillende situaties kan ik een goede inschatting maken wat nodig is. Tijdens de intake bespreek ik graag wat jullie belangrijk vinden in de kraamperiode en de hoeveelheid uren die gewenst zijn.

Tijdens een thuisbevalling assisteer ik de verloskundige, en zorg voor de juiste ondersteuning bij de bevalling  en de eerste opvang na de geboorte.  Bij een ziekenhuisbevalling houden we contact over de thuiskomst en ben ik er na thuiskomst. Normaliter de kraamzorg vanaf de geboorte is voor acht dagen, en eventueel te verlengen met een 9e en/of 10e dag  bij indicatie.

In de kraamweek ondersteun ik jullie in de zorg voor moeder en kind. Ik begeleid jullie met de voeding en de ontwikkeling en gezondheid van moeder en kind. Ik houd dit bij in een kraamdossier en overleg dit met een verloskundige. Ik vind het belangrijk dat de moeder tot rust komt, veel tijd kan besteden aan haar pasgeborene en kan wennen aan het moedershap. Dit geldt ook voor de vader en de rest van het gezin, en ondersteun jullie daarom ook in het huishouden waar nodig Samen reflecteren we op de kraamperiode bij het afsluiten van de zorg, en zorg ik voor een goede overdracht naar het consultatiebureau. Op deze manier hoop ik dat ik jullie goed kan ondersteunen en dat ik  jullie zo een goede start kan geven in deze bijzondere tijd.